Persoonlijke log: Winnaar fotowedstrijd Nederlands Fotografiemuseum #DitisCas

roos24-breed-qr-code

Winnaar fotowedstrijd #DitisCas

Naast m’n marketingwerk voor The Other Side of The Moon ben ik ook een fervent fotograaf. Ik vind het heel erg fijn om een foto te maken van A tot Z. Van het schieten, het ontwikkelen tot aan het maken van prints in de doka.

Het Nederlands Fotografiemuseum in Rotterdam organiseerde in samenwerking met Nationale Nederlanden een fotowedstrijd in de geest van Nederlands fotograaf Cas Oorthuys, #DitisCas. Hij was een fotograaf die in de jaren 40 tot en met 70 heel veel heeft gefotografeerd. Met ongeveer dezelfde camera als waar ik mee fotografeer vandaag de dag.

Ik had een aantal foto’s ingezonden en wat blijkt, één van mijn foto’s werd uit zo’n 700 foto’s genomineerd samen met 24 anderen. Gisteravond was de uitreiking en ik ben door de jury als gekozen als winnaar van de wedstrijd! Wat een eer om door zo’n jury gekozen te worden.

Deze foto heb ik geschoten met m’n Hasselblad 500CM bij de Amsterdam Cruise Terminal. Deze man was met zijn roller bezig een immens groot cruiseschip te verven. Een aandoenlijk gezicht wat alleen maar op een schier onmogelijke taak lijkt, helemaal met zo’n kleine roller. Deze foto is onderdeel van mijn 52 rollen project, waarin ik iedere week een rol film schiet en publiceer op www.rikgroen.land/52-rolls-project.

Binnenkort komt m’n foto te hangen in de expositie van het Nationale Nederlanden DE café naast treinstation Rotterdam Centraal. En nog toffer, ik mag uit het archief van Cas Oorthuys een foto kiezen die ik als bariet print uit de doka krijg. Jullie snappen het al, mijn week kan niet meer stuk!

First contact

Heb je vragen, ideeën of wil je een keer met ons praten?

Not readable? Change text. captcha txt
Lancering ROOS24