Vinden om te verbinden

Blij jou te zien.

Klant: Sandmann Optiek

Wat

Sandmann is een bekende optiek in Apeldoorn. Locals vertrouwen haar blind. Waar ze ook op uitkomen, het zit altijd goed. Sandmann kent mode. En natuurlijk waar het heen gaat. Dat is belangrijk, want mode staat gelijk aan identiteit. Maar wie is Sandmann zelf? Dat is even zoeken. Geen eenduidige stijl, de marketing was dagkoers. Onze opdracht: Help Sandmann naar een duidelijke merkidentiteit. Met een huisstijlgids die ze kan volgen. Gericht en met een eigen stem. Zodat je haar direct herkent.

Wie

Op de Hoofdstraat staat een hond. Knaloranje trekt hij aandacht. Elke Apeldoorner kent ‘em. En haar baasjes Paul & Patrick natuurlijk. Sandmann bepaalt graag het straatbeeld. Begrijp haar niet verkeerd; zorg is best belangrijk. Mode is alleen belangrijker. Het leven is simpelweg te origineel voor de platgetreden paden.

"Laat de rest maar zweren bij de wortel, wij zijn altijd op zoek naar de gele paprika."

Paul Mol, Mede-eigenaar Sandmann Optiek

Zo

We gingen met Paul en Patrick om tafel. Niet om de route uit te stippelen, maar om te snappen waarom. Natuurlijk garandeerden ze al de allerbeste bril, lenzen en oogzorg. Maar eerlijk? Hun ‘waarom’ zat nog veel dieper. Sandmann wil niks liever dan je laten zien hoe origineel het leven is. En niemand doet dat beter. Maar die passie kan soms schaden. Zo zag elke folder er net weer anders uit. Zo wist heel Apeldoorn dát er ergens een Limited Edition Cazal in de etalage lag, maar nooit wáár dan precies. 

Resultaat

Een duidelijke visuele identiteit, en bovendien een scherp verhaal. Sandmann weet wie ze is, hoeft niet meer op zoek. Sandmann is écht, eigen en anders. Niet om tegen conventies te schoppen, maar juist voor de klik met haar klanten. Ze is een kundige gids, altijd benieuwd naar wat er meer is. Zonder te verdwalen in haar eigen enthousiasme. Het ‘koninklijk’ oranje is behouden, want ze is vastberaden. Door blauw toe te voegen wordt Sandmann stabiel, geeft vertrouwen. Binnen de ankers van de huisstijlgids kan Sandmann vrij bewegen en ontdekken. Zo kun je haar van heel ver al herkennen.

Sandmann heeft na haar ontdekkingstocht:

  • Een sterke identiteit, vrij genoeg om mee te spelen.
  • Een scherpe visie, waarbij mode de boventoon mag voeren.
  • Een duidelijk beeld van haar favoriete klanten.
V03 AVA advertentie scaled
V05 Sandmann identiteit 2022 binnenwerk29
V05 Sandmann identiteit 2022 binnenwerk27
Sandmann Mockup 05b copy scaled
Sandmann Mockup 07 copy scaled
V05 Sandmann identiteit 2022 binnenwerk36
V05 Sandmann identiteit 2022 totaal