Earn. Impact. Change.

Yield: Investors can build a new sustainable world.

Klant: Yield.inc

Wat

Geld laat de wereld draaien. Wellicht pervers, maar anders blijft het bij idealen. Als je mensen geld kunt laten verdienen met verduurzaming, dan heb je een vliegwiel voor transitie, zo vindt ook Yield. De vraag begon klein, ‘we hebben een logo voor ons nieuwe bedrijf nodig? We willen investeerders professioneel overtuigen van dit nieuwe business-idee.’ Het doel: beleggers helpen om geld te beleggen in gecertificeerde, duurzame producten van derden.

Wie

Hans Lugtenberg is een zeer bedreven en succesvolle ondernemer die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in de optiekbranche. Zo hebben wij ook al eerder met hem samengewerkt. 

“Duurzaam? Ik zie het als kapitalisme 2.0.”

Hans Lugtenberg, Yield

Zo

We hebben Hans doorgezaagd. Wat wil je met het nieuwe bedrijf? Hoe zit die wereld in elkaar. Wat is jouw bijdrage op aarde. Sinek zou het zijn Why noemen. Voor ons is dat gewoon de kern waaruit elke keuze en uitwerking logisch volgt. Uiteraard hebben wij ons verdiept in de wereld van het geld. Gekeken naar Triodos, naar andere internationale spelers.

Resultaat

We hebben geschetst, getoetst, geslepen en toen scheen de zon door de wolken. Opbrengst, dat is de kern. Van moeder aarde, van het bedrijf, van Hans, voor mensen die willen investeren: Yield.

Dat hebben we doorvertaald naar een bedrijfsnaam, pay-off en beeldmerk.

Yield logo
Yield logo-studie en tagline
02
01